V areálu bývalé vojenské nemocnice v Plzni na Borech se včera otevřel nový stravovací provoz. Využívat ho mohou zaměstnanci i pacienti FN Plzeň. Rozsáhlé rekonstrukce prostor, špičkové vybavení, nejnovější technologie, vybudování kavárny a bistra, zastřešená terasa. To vše vyšlo nemocnici zhruba na 127 milionů korun.
„Jsem moc rád, že díky tomuto projektu můžeme našim zaměstnancům nabídnout mnohem komfortnější stravování, a to nejen co se týče nových prostor, ale i kvalitnější přípravu pokrmů a pestřejší skladbu jídel. Na jejich spokojenosti nám opravdu záleží, proto jsme také pro ty, kteří pracují v nejjižnější části areálu, zajistili autobusovou dopravu, která bude jezdit kyvadlově během polední špičky. Důležité je, že příprava všech jídel, jak pro zaměstnance, tak i pro pacienty, dostane zcela jinou podobu a jsem přesvědčen, že kvalitu a pestrost v brzké době ocení všichni strávníci, “ uvedl ředitel FN Plzeň MUDr. Václav Šimánek, Ph. D.
Zaměstnanci mohou využít studený salátový i teplý bar, komfortní prostředí kavárny či bistra Arma s doplňkovým prodejem bude k dispozici i návštěvníkům fakultní nemocnice či pacientům, jejichž zdravotní stav dovolí návštěvu tohoto zařízení.
Personál FN má v pracovní dny na výběr ze dvou polévek, čtyř druhů jídel nebo zeleninový talíř. Jídelna denně uvaří více než 1200 porcí pro personál i pro pacienty. Již řadu týdnů jsou pracovníkům nabízeny speciální gastro týdny, jedním z posledních byl týden chřestový a v brzké době je naplánovaný jídelníček s mnoha variacemi jahod. Zkušení kuchaři specialisté pod vedením šéfkuchaře Františka Egera budou nabídku postupně rozšiřovat s důrazem na vlastní výrobu.
Zdroj: fnplzen.cz