.webp)
Již počtvrté budou na městských sádkách plzeňští rybáři před Velikonocemi prodávat ryby, a to na Škaredou středu (16. dubna) a Zelený čtvrtek (17. dubna) vždy od 10 do 17 hodin. V této době mohou zájemci přijíždět do areálu sádek u rybníka Košináře pro ryby nejen na kole, ale také autem. I letos pak bude na sádkách možné zakoupit rybu po celý rok.
„Nejen na vánoční, ale i na velikonoční stůl patří čerstvá ryba. Je totiž spjata s předvelikonočním půstem. Tuto tradici, v Plzni obnovujeme. Letos již čtvrtým rokem, “ řekl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. Dodal: „Na velikonoční tradici naváže pravidelný prodej ryb každý čtvrtek od 14 do 16 hodin. Začíná 24. dubna a potrvá až do konce října. Poté se s výjimkou vánočního prodeje až do dalších Velikonoc ryby na sádkách u Košináře prodávat nebudou.“
Za kilogram kapra a amura zaplatí lidé stejně jako loni, tedy 120 korun, za lína 150 korun, kilogram sumce a štiky stojí 280 korun. Vyvržení, odstranění hlavy, ploutví a šupin vyjde na 80 korun, půlení nebo výroba filetu nebo také stažení kůže pak na 50 korun za rybu. Všechny ceny jsou včetně DPH. I letos mohou zákazníci zaplatit kartou.
Zdroj: plzen.eu